Röviden

MN
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudomány
Vízügyi szakemberek egy ezer négyzetméteres csarnokban laboratóriumi kísérleteket végeznek a Duna jobb hajózhatóságáért. Nem volna egyszerűbb kimenni a folyóhoz?

Elfogták a kamionsofőrt
A rendőrök a magyar–szlovák határ térségében elfogták azt a 43 éves bolgár kamionsofőrt, aki a gyanú szerint halálos közlekedési balesetet okozott kedd este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset a 3-as számú főúton, Csobád belterületén történt. A kamionos feltehetően nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, így későn észlelte az úttesten gyalogosan áthaladni szándékozó idős asszonyt, aki a helyszínen meghalt. (MTI)

Bombariadó a bíróságokon
Visszatérhettek a dolgozók abba a két győri bírósági épületbe, amelyet bombariadó miatt ürítettek ki tegnap. Egyik helyen sem találtak robbanóeszközt a szakemberek. Múlt szerdán a megyei, az azt megelőző napon a városi és a megyei bíróság, valamint az ítélőtábla kapott bombafenyegetést a városban. Azok a riasztások is hamisnak bizonyultak. (MTI)

Holttestet találtak
Egy 49 éves hajléktalan férfi holttestét találták meg tegnap Pécsett, a két évvel ezelőtti kézigránátos gyilkosság helyszínén. A ház melléképületében talált férfi gyilkosság áldozata lett, egy késsel szíven szúrták. A szomszédok elmondása alapján a rendőrök egy férfit és egy nőt bilincsben vittek el a helyszínről. (MTI)

Agrártermékek gazdáktól
Szombaton ismét gazdapiac lesz a II. kerületi Hímes utca 3 sz. alatti cserkészház kertjében. A piacon meghívott magyar gazdák árusítanak. Reggel fél 8-tól délig zöldségek, gyümölcsök, füstölt húsok, méz, tojás, sör, bor és sok más hazai finomság várják a látogatókat. (MN)

Emlékezés Modor Ádámra
Immár egy éve annak, hogy lapunk munkatársa Modor Ádám és 10 éve, hogy Ádám egyik legjobb barátja, Tódor Albert elhunyt. Családtagjaik, barátaik, tisztelőik értük imádkoznak október 16-án a Farkasréti temetőben. A rendezők szeretettel várnak mindenkit a Hóvirág úti ravatalozónál 13.45 órakor. Kérik, a látogatók vigyenek magukkal gyertyát. A sírnál Simó Márton és Balassa János mond beszédet. (MN)

TF Esték

Nemzeti kultúra – nemzetpolitika címmel tart előadást Bíró Zoltán egyetemi tanár, irodalomtörténész a TF Esték keretében holnap 18 órától. Közreműködik Császár Angéla színművész. Helyszín: TF Aula, Budapest, Alkotás u. 44. A belépés díjtalan. (MN)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 2, 3, 4, 15, 16, 22, 25. Második sorsolás: 3, 4, 13, 16, 21, 25, 33. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.