Röviden

MTI
2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres teszt
Moszkva. Sikeres kísérletet hajtottak végre tegnap Oroszországban a Bulava elnevezésű, tengeralattjáróról indítható interkontinentális ballisztikus rakétával, amelynek tesztjei eddig jobbára kudarcba fulladtak, tájékoztatott a moszkvai védelmi minisztérium. (MTI)

Iráni ajánlat a Szentszéknek
Teherán. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök közös harcra szólította fel XVI. Benedek pápát a nyugati világban terjedő iszlámgyűlölet ellen. Mint az IRNA hivatalos iráni hírügynökség jelentette, az iráni elnök előző nap ilyen értelmű üzenetet küldött a katolikus egyházfőnek. Egyúttal köszönetet mondott a pápának, amiért az elítélte a tervezett Korán-égetést. (MTI)

Quitói tisztogatás
Quito. Ecuadorban 58 embert vettek őrizetbe az egy héttel ezelőtti, öt emberéletet követelő rendőrzendüléssel összefüggésben, közölte az ügyészség. Többségük a rendvédelmi szervek kötelékéből való. Három hónapos előzetes letartóztatásba helyezték Fidel Araujót, Lucio Gutiérrez korábbi államfő szövetségesét is. Utóbbit Rafael Correa jelenlegi államfő azzal vádolja, hogy államcsíny végrehajtása szándékával ő szította a rendőrzendülést. (MTI)

Égő teherautók
Iszlámábád. Pakisztánban fegyveres lázadók lángba borították tegnapra virradó éjszaka a NATO több mint ötven teherszállító gépkocsiját az afganisztáni határ közelében. A támadásban két katonát megöltek, közölte a rendőrség. (MTI)

Grúzia vétózna
Tbiliszi. Grúzia azt követeli Oroszországtól, hogy engedje meg grúz vámőrök működését két vitatott terület határán, ha be szeretne lépni a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO). Ez az álláspont nehéz helyzetbe hozhatja Washingtont, amely a múlt héten állapodott meg Moszkvával a csatlakozásról. Ennek eddig az Egyesült Államok ellenkezése volt a legjelentősebb akadálya. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.