Röviden

MTI
2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milliárdos vasúti veszteség
Harminchárommillió euró, azaz nagyjából kilencmilliárd forint veszteséggel zárhat idén a Rail Cargo Hungaria, a volt MÁV Cargo osztrák kézbe került utódvállalata, a cégtől elbocsátanak 460 embert – jelentette be a tulajdonos osztrák állami vasúttársaság vezérigazgatója. Christian Kern elmondta: a leépítésnek nincsen alternatívája, és ez csak az első lépés. A veszteség még több lehet, ha a magyar kormány ragaszkodik a pályahasználati díj tervezett mértékű emeléséhez. (MTI)

Hiány itt, többlet ott
Az államháztartás helyi önkormányzatok nélkül számolt pénzforgalmi egyenlege szeptemberben 7,7 milliárd forint hiánnyal zárt, az első kilenchavi hiány 1089,1 milliárd forint, az éves előirányzat 125,1 százaléka volt. Eközben a statisztikai hivatal közölte: a júliusi csökkenést követően augusztusban nőtt a külkereskedelmi mérleg többlete, ami 392 millió euró volt. (MTI)

Ma érkeznek az oroszok
A Magyar–Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) augusztus
27-i, moszkvai találkozójának folytatásaként ma Magyarországra látogat Viktor Zubkov, Oroszország első miniszterelnök-helyettese. Zubkov tárgyalásokat folytat Fellegi Tamás fejlesztési miniszterrel, ahol a KKB következő ülését készítik elő, s találkozik Orbán Viktor kormányfővel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.