Röviden

MN
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlioz-szimfónia a MűPában
Bogányi Tibor vezényletével hallhatjuk Berlioz Rómeó és Júlia történetét felelevenítő, drámai szimfóniáját vasárnap este hatkor a Művészetek Palotájában. A Finnországban élő magyar karmester vendégszereplésével a műsorban megszólal Liszt Orfeusz című szimfonikus költeménye is. A hangverseny a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus ötalkalmas ifjúsági bérletsorozatának nyitó előadása. (K. E. V.)

Kortársak őszi tárlata
57. alkalommal rendezik meg a Vásárhelyi Őszi Tárlatot, ame-lyet holnap délben a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár nyit meg. (MN)

Román filmhét a fővárosban

A román filmhéten hétfőtől péntekig kilenc díjazott alkotást vetítenek az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A megnyitón a Mesék az aranykorból című alkotás első részét vetítik. Hanno Höfer és Constantin Popescu személyesen is részt vesz a bemutatón. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.