Röviden

MN
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határidőre fizetett a gazdasági tárca
Átutalta tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium az ITD Hungarynak és a Magyar Turizmus Zrt.-nek a teljesítéssel igazolt, még fennmaradó költségvetési támogatásokat. A minisztérium közölte, hogy a kormány döntésének megfelelően október 11-ig kell rendezni a két háttérintézmény finanszírozását. A napokban mind a két szervezet a nyilvánossághoz fordult, mert nem látta biztosítottnak finanszírozását. (MN)

Több új állás
A foglalkoztatók szeptemberben 28 400 új álláslehetőséget jelentettek be, így egy hónap alatt 4,5 százalékkal nőtt a bejelentett új állások száma – derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból. Az újonnan bejelentett állások 50,8 százalékát valamilyen támogatott foglalkoztatási formában kínálták a munkáltatók. (MTI)

Kétmilliárd borászati gépekre
Új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására írt ki pályázatot kétmilliárd forint értékben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A vissza nem térítendő támogatással a vállalkozások teljesítményét kívánják javítani. A támogatást az a gazdálkodó veheti igénybe, aki a berendezését szeptember 25. után vásárolta meg, és a vételárat a kérelem beadásáig teljes egészében kifizette. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.