Röviden

2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kincskereső útra induló fiatalok
Vegyenek részt a fiatalok a mobilitási programokban, „induljanak el a kincskereső útra”, majd térjenek haza és gazdagítsák tudásukkal, tapasztalatukkal a magyarságot – fogalmazott Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár tegnap a Youth on the Move (Mozgásban az ifjúság) program tegnapi bemutató rendezvényén a Millenáris Parkban. Arra biztatta a külföldieket, hogy ők is jöjjenek Magyarországra tanulni. Felhívta a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára is, mert ezzel „kiteljesíthető magyarságunk”. (V. A.)

Börtönbe került Geréb Ágnes
Egy hónapra elrendelte tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság Geréb Ágnes előzetes letartóztatását. A szülész-nőgyógyász bábát a hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítja. Gerébet a hét elején azért vették őrizetbe, mert a főváros XII. kerületében feltehetően egy otthonszülés után a gyereket újra kellett éleszteni. A rendőrség tegnap Geréb Ágnessel szemben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés,
valamint kuruzslás miatt további két korábban
történt eset kapcsán is eljárást indított. (V. A.)

Leváltott OEP-vezérkar
Mára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) teljes vezérkarát menesztették. A napokban ugyanis megkapta felmondólevelét a két, még hivatalban lévő főigazgató-helyettes, Pálfalvy András közgazdasági és Mezősy József informatikai vezető. A harmadik főigazgató-helyettest, Rapi Katalint már néhány hete felmentették tisztségéből, hasonlóképpen a főigazgatóhoz. Egyelőre csak az első számú vezetői posztot töltötték be, Sélleiné Márki Mária szolnoki kórházigazgató révén, az új helyetteseket még nem nevezték ki. (Z. N.)

Katonazenekart hallgatott Schmitt
Schmitt Pál köztársasági elnök – Benkő Tibor altábornagy, vezérkari főnök társaságában – ellátogatott a Magyar Honvédség katonazenekara ez évi utolsó előadására, amelyre a budavári Szent György téren került sor. (MN)

Tolmácsolás az unióban
Az Európai Unió igazságügyi miniszterei Luxemburgban jogszabályt hagytak jóvá, amely biztosítja a bűnügyekben a tolmácsoláshoz és a fordításhoz való jogot. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament már korábban támogatását adta hozzá. A tagállamok három évet kaptak a jogszabálynak a nemzeti törvényekbe történő beillesztésére. (L. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.