Röviden

MN
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kerki árára nem hatott az infláció
Budapest. Egy csaknem húsz éve készült értékbecslés szerint jóval többet ért a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet épülete, mint amit 2008-ban megállapítottak – írta az Origo. Két éve 19,9 millió dollárra becsülték az értékét, míg a hírportál által név nélkül megszólaltatott vezető beosztású tisztviselő szerint akkori árfolyamon számolva 33 millió dollárt képviselt. (MN)

Kirgiz választás
Biskek. Parlamenti választásokat tartanak vasárnap Kirgizisztánban. Kurmanbek Bakijev elnök bukását követően ideiglenes jelleggel Roza Otunbajeva egykori külügyminiszter tölti be az államfői posztot 2011. december 31-ig. Az új miniszterelnök a kormány élén őt váltja majd. (MTI)

Kim Dzsong Un biztosan utód lesz
Phenjan. Nyilvánosan is megerősítette egy magas rangú észak-koreai tisztségviselő, hogy az ország jelenlegi legfőbb vezetője, Kim Dzsong Il utódja fia, Kim Dzsong Un lesz. A 27 éves fiút mint „fiatal tábornokot” emlegette, aki apja hatalmának örököse lesz. (MTI)

EU-ügynökség Észtországba
Tallinn. Észtország adhat otthont az Európai Unió új informatikai ügynökségének, miután Franciaország visszavonta pályázatát. A hivatalos döntés várhatóan az EU decemberi csúcstalálkozóján születik majd meg. (MTI)

Egy hónapot vár az Arab Liga
Tripoli. Az Arab Liga főtitkára, Amr Musza szerint Izrael miatt eddig nem jártak eredménnyel az izraeli–palesztin béketárgyalások. Egy arab diplomata azt mondta a francia hírügynökségnek: egy hónap haladékot adnak Washingtonnak a tárgyalások újraindításához, mielőtt megvizsgálnák
az alternatívákat. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.