Röviden

MTI
2010. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirgiz választás
Biskek. Fél évvel a hatalommal való visszaéléssel, illetve diktátori uralommal vádolt korábbi államfő, Kurmanbek Bakijev megdöntése után parlamenti választást tartottak tegnap Kirgizisztánban. Egy exit poll felmérés szerint a Moszkva támogatását élvező Feliksz Kulov volt kormányfő vezette Ar-Namisz párt arathatott győzelmet a szavazatok 22 százalékával. Az 5,4 millió lakosú közép-ázsiai országban a részvételi arány 43 százalékos volt. Incidensről nem érkezett jelentés. (MTI)

Előretörés Bécsben
Bécs. Valószínűleg elvesztették abszolút többségüket a bécsi városvezetésben a szociáldemokraták, és előretört a jobboldali radikális, idegenellenes jelszavakkal kampányoló Osztrák Szabadságpárt a tegnapi választás első részeredményei szerint. A szavazatok mintegy kétharmadának feldolgozottsága alapján az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) a szavazatok 44 százalékát kapta, öttel kevesebbet, mint 2005-ben. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 27 százalékot kapott, 12 százalékkal többet, mint legutóbb. (MTI)

Az Ifjú Vezető újabb jelenése
Phenjan. Kim Dzsong Il észak-koreai vezető és legkisebb fia, bejelentett utódja, Kim Dzsong Un is látható volt vasárnap élő televíziós közvetítésben, amint jelen voltak a kommunista állampárt alapításának évfordulóján megrendezett nagy katonai díszszemlén. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.