Röviden

MTI
2010. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűségesküt követel Izrael
Az izraeli kormány jóváhagyta azt az állampolgársági törvénymódosítást, amely szerint a bevándorlóknak hűségesküt kell tenniük Izrael mint zsidó és demokratikus állam törvényeinek betartására. Mohammed Barka arab képviselő a változtatást teljesen rasszistának nevezte. (MTI)

Moszkvai vizit
Még ebben az évben sor kerül Orbán Viktor miniszterelnök oroszországi munkalátogatására – erről is megállapodott múlt hét végi tárgyalásán Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Viktor Zubkov, az Oroszországi Föderáció első miniszterelnök-helyettese, akit a kormányfő is fogadott. A közeljövőben szakértői tárgyalások lesznek az energetikai együttműködés és a Malév ügyében. (MTI)

Bővít a Samsonite
Négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít a bőröndöket gyártó szekszárdi Samsonite Hungária Kft., amely a bővítés után tovább növeli dolgozói létszámát és termelését is – mondta a cég termelési gyárigazgatója. Pinczel József tájékoztatása szerint az 500-550 millió forintos beruházással épülő csarnokban gyártó, öszszeszerelő üzemet és raktárakat alakítanak ki, további 700 millió forint értékben új gépeket állítanak munkába 2011 második felében. Az üzemcsarnok negyven-ötven új munkahelyet teremt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.