Röviden

MTI
2010. 10. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kell szavazni
Október 30-án, szombaton meg kell ismételni az önkormányzati választást Tiszabőn, illetve a polgármester-választást Tiszaburán a Szolnok megyei bíróság jogerős döntése szerint. A bíróság korábban azért semmisítette meg a tiszabői választás eredménylistáját, mert a két vesztes polgármesterjelölt – Szabó Béla Burkus és Nagy Rudolf – által benyújtott kifogás alapján úgy ítélte meg, a voksolás során sérült a választásnak az alkotmányból fakadó titkos jellege. (MTI)

Törvénytelen mozgósítás
A Fővárosi Választási Bizottság helybenhagyta az elsőfokú határozatot, amely szerint
a Fidesz megsértette a választási eljárásról szóló törvényt. A kormánypárt többek közt „a választás tisztaságának megóvása, a választási csalás megakadályozása” jogszabályi alapelvet rúgta fel azzal, hogy egy törvénytelen adatbázis alapján mozgósított
a választás napján, kizárólag fideszeseket. (MTI)

Nyomozás a fertődi önkormányzatnál
Egy ingatlanügy miatt nyomoz a fertődi önkormányzatnál a kapuvári rendőrkapitányság. A közelmúltban az Állami Számvevőszék átfogóan vizsgálta az önkormányzat működését, és azt vélelmezték, hogy az egyik adásvételi és a hozzá kapcsoló hitelszerződés gyanús lehet. Az eljárás ismeretlen tettes ellen, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt folyik. (Nyugatmagyar.hu.)

Kevesebb pénzt költ a pécsi városvezetés
Kevesebbet költ a pécsi városvezetés a közgyűlési munkára, a kisebb képviselő-testületben
a korábbiaknál kevesebb bizottság működik. Így évente 15 milliót takarítanak meg. Pécs újraválasztott polgármestere, Páva Zsolt tegnap, bemutatva az új városvezetést, elmondta, a korábbi alpolgármestert, Nagy Csabát, valamint Csizi Pétert jelöli a szerdai alakuló ülésen alpolgármesternek.
A városvezetés szerdán 17 órakor teszi le ünnepélyes esküjét a Széchenyi téren. (B. M. C.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.