Röviden

MTI
2010. 10. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentéseket tesznek Demeterék?
Jelentést tesz ma a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tényfeltáró albizottsága annak a vizsgálatnak az eredményeiről, amelyet a polgári titkosszolgálatok elmúlt nyolcéves tevékenységéről folytattak – értesült lapunk. A Demeter Ervin (Fidesz) vezette grémium tevékenysége kiterjedt a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt.-vel szemben folytatott műveleti tevékenység elrendelésének körülményeire is. Úgy tudjuk, az albizottság feljelentéseket is megfogalmaz a törvénytelenségek miatt. (S. P.)

Csúcson a kínai devizatartalék
A kínai devizatartalék, amely a legnagyobb a világon, elérte a 2,5 ezermilliárd dollárt a harmadik negyedév végére, 48 milliárd dollárral nőtt a szeptemberben záródott három hónapban – közölte a Bloomberg hírszolgálatra hivatkozva hétfőn az ITAR–TASZSZ. (MTI)

Német szópárbaj a bevándorlókról

Újabb bírálatokat váltott ki a bajor miniszterelnök hét végi nyilatkozata, amelyben állást foglalt a török és arab bevándorlás leállítása mellett. Maria Böhmer, a berlini kormány integrációs ombudsmanja sokkolónak nevezte Seehofer szavait, a németországi törökök közössége bocsánatkérésre szólította fel a politikust. Seehofer kijelentette, nem sürgette a bevándorlás leállítását, abban a kérdésben foglalt állást, szükség van-e további külföldi munkaerőre Németországban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.