Röviden

MN
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2006. ősz: elkészült Balsai részjelentése
Ma hozza nyilvánosságra részjelentését a 2006. őszi események kivizsgálására felkért Balsai István (Fidesz) miniszterelnöki megbízott, aki egy nyolcfős munkacsoport élén elsősorban a történtek büntetőjogi felelősségét kutatja. Úgy tudjuk, a részjelentés Gyurcsány Ferenc kiemelt felelősségét állapította meg. (P. T.)

Debreczeni perel
Debreczeni József közíró az MTI-nek visszautasította, hogy Szili Katalin lapunkban bértollnoknak nevezte, és közölte, pert indít a volt MSZP-s ellen. Az MSZP-ből két hete kilépő és új pártot alapító Szili Katalin azt mondta: a közírónak tollba mondták a Gyurcsány Ferencről szóló könyvét, és ezt közlése szerint Debreczeni egy magánbeszélgetésben maga is mondta. (MN)

Wieszt rács mögött
Nem jogerősen két hónappal, december 16-ig hosszabbította meg a napokban a Budai Központi Kerületi Bíróság Wieszt János, hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsított volt MSZP-s újbudai és fővárosi képviselő előzetes letartóztatását. (Sz. Zs.)

Ismét választanak
Október 30-án tartják Kispesten, az 5. számú választókerületben azt a megismételt választást, amelynek ügyében választási csalás miatt több feljelentés született. Itt Kránitz Krisztián (MSZP) nyert 732 szavazattal, a második a fideszes Dódity Gabriella lett, aki 728 szavazatot kapott, a képviselő-testületben patthelyzet alakult ki. Az újraszámláláskor a Fővárosi Bíróság nem találta az egyik szavazókör szavazólapjait, ezért megsemmisítette az október 3-i eredményt. A papírokat később a polgármesteri hivatalban megtalálták. (Sz. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.