Röviden

MTI
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Év elején módosul a nyelvtörvény
Pozsony. A szlovákiai kisebbségi nyelvhasználatot szabályozó törvényt módosító javaslat lényegében már elkészült, és a jövő év elején a parlament elé kerül – közölte Rudolf Chmel, a szlovák kormány kisebbségügyi és emberi jogi miniszterelnök-helyettese. Elfogadása esetén a nyelvhasználati küszöb 20 százalékról 10 százalékra csökkenne, ez a magyar kisebbség esetében azt jelentené, hogy a jelenlegi 530 település, ahol használható az anyanyelv, további mintegy 25-tel bővülne. (MTI)

Tálib fenyegetés Wilders miatt?
Hága. Terrortámadással fenyegették meg az afganisztáni kormány ellen lázadó tálibok Hollandiát, amiért a múlt héten alakult kisebbségi kormány együttműködik az iszlámellenes jelszavakat hangoztató Geert Wilders Szabadságpártjával (PVV). A mozgalom szóvivője, egy bizonyos Zabihulla Mudzsahid a Volkskrant napilapnak beszélt minderről. Hollandia a nyáron megkezdte csapatainak kivonását az ottani NATO-erőkből. (MTI)

Jutalom a kémeknek
Moszkva. Dmitrij Medvegyev orosz elnök hétfőn hírszerzőket tüntetett ki, köztük azokat is, akik az idén nyáron érkeztek haza az Egyesült Államokból. Az elismertek között van a világhíressé vált, csinos Anna Chapman is, akiről a minap a Fondszerviszbank bejelentette, hogy a bank elnökének tanácsadójaként alkalmazza. A fiatal hölgy az internet kínálta új lehetőségekről szóló könyvön is dolgozik. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.