Röviden

MTI
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovák–magyar gázvezeték
Újra felméri a Szlovákiát és Magyarországot összekötő gázvezeték kihasználása iránti érdeklődést a projektet megvalósító szlovák Eurstream részvénytársaság, valamint a magyar FGSZ Földgázszállító Zrt. A két cég meghirdette az Open Season (kapacitási lekötés) második, immár kötelező jellegű szakaszát. Az új ajánlatokat október 15-től december 8-ig lehet megtenni, majd december végéig
a két társaság kiértékeli
a helyzetet. (MTI)

Holnap emelkedik a benzin ára
Csökkenti bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát holnap a Mol Nyrt., miközben a 95-ös benzinét 4 forinttal emeli. Mint emlékezetes, a múlt héten nem került sor árváltozásra.
A mostani változtatással a benzin ára 339 forintra nő, a gázolajé 323 forintra csökken. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak
a kutaknál. (MTI)

EU: megállapodás a szankciókról
Megállapodtak az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei tegnap arról, hogy a jövőben gyakorlatilag automatikussá válnak a deficit- vagy adósságszabályokat megszegő tagországokra vonatkozó szankciók – jelentették be uniós források. Jelenleg a szabályszegőkre csak korlátozott esetekben szabhatók ki büntetőintézkedések, ezentúl a szankciók automatikusan érvénybe lépnek, s ez csak azzal akadályozható meg, ha a minősített többség ellenük szavaz. A miniszterek a jövő heti állam- és kormányfői döntéseket készítik elő. (MTI)

Széles sávú internet: hazánk a 28. helyen
Magyarország a 28. azon a listán, amelyet a széles sávú internetes technológiában vezető szerepet betöltő országokról készített az Oxfordi Egyetem Said Business School: az első Dél-Korea, majd Hongkong és Japán következik, míg a 29. helyen Csehország, a harmincadikon pedig Lengyelország és Szlovákia holtversenyben áll. A felmérés szerint a széles sávú szolgáltatások minősége egy év alatt átlagosan 24 százalékkal javult. Az elemzés harmadik alkalommal történt 72 ország 239 városában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.