Röviden

MN
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simon Antal irányít Szolnokon
Simon Antal lett a labdarúgó NB I-ben 15. helyen álló Szolnoki MÁV új vezetőedzője, az október 4-én közös megegyezéssel távozott Vágó Attila utódja. A 45 esztendős szakember 2004 tavaszától egy éven át irányította az akkor NB II-es együttest. A vezetőség a bennmaradás kiharcolását tűzte ki célul neki. (MN)

Gyulay többet kér a Magyar Nagydíjra
A Hungaroring Sport Zrt. augusztus végén kinevezett elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt a jövő héten Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez készül, hogy a jelenleginél nagyobb mértékű állami támogatást kérjen a Forma–1-es Magyar Nagydíjra. (MN)

Dán bíróval
A 45 éves Nicolai Vollquartz személyében dán játékvezetője lesz a Puskás Ferenc Stadionban csütörtökön 19 órakor kezdődő Debrecen–PSV Eindhoven labdarúgó Európa Liga-csoportmérkőzésnek. (MN)

Helytálltak a vb-n a magyar tornásznők
A tornászok rotterdami világbajnokságán női csapatunk – miután az együttes legjobbja, Böczögő Dorina a helyszínen edzés közben megsérült, s nem indulhatott – Tóth Renáta, Divéky Luca, Csillag Tünde, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia összeállításban a 23. helyen zárt. Mivel bekerült az első 24 közé, a magyar csapat ott lehet a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-n. (MN)

Weinstock felmentve
Menesztették tegnap Ulf Weinstockot, a Sapa Fehérvár AV 19 svéd vezetőedzőjét. A legjobb magyar jégkorongcsapat gyengén kezdte az idényt az osztrák bajnokságban, tizenkét forduló alatt csupán nyolc pontot gyűjtött, amivel az utolsó a tízcsapatos mezőnyben. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató hangsúlyozta, nem csak az elküldött trénert teszik felelőssé a rossz szereplésért. Átmenetileg Énekes Lajos pályaedző irányítja az együttest, amelynek a sorsa azért fontos, mert rá épül a magyar válogatott. (N. M.)

Erdei Zsolt a ringben november 20-án
Szinte napra pontosan egy év szünetet követően november 20-án újra ringbe lép Erdei Zsolt. A félnehéz- és cirkálósúlyban is vb-címet szerzett, veretlen (31-0) profi bokszklasszisunk három mérkőzésre szóló szerződést írt alá az egyik leghíresebb amerikai promoterrel, Lou DiBellával. Az első, még felhozó jellegű derbit Atlantic Cityben rendezik meg a kenyai Samson Onyango (20-6) ellen azon a gálán, amelynek főmérkőzését Paul Williams és Sergio Martinez vívja a WBC középsúlyú vb-övéért. (D. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.