Röviden

MN
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életműdíj Jankovics Marcellnak
Huszonkét ország részvételével rendezték meg a hét végén a X. Pozsonyi Animációs Biennálét. A seregszemle válogatást mutatott be Jankovics Marcell munkáiból, és a Prix Klingsor- életműdíjjal ismerte el a magyar alkotót, akinek műveiből kiállítást is rendeztek a szlovák fővárosban. Magyar siker született a pozsonyi biennále versenyprogramjában is, ahol díjazták Szoboszlay Eszter alkotását, a Kecskemétfilmben készült Szomszédolás című munkát, amely a Fejlakók című sorozat friss epizódja. (MN)

Meghalt Balassa P. Tamás
Nyolcvanhét éves korában hétfőn családja körében elhunyt Balassa P. Tamás zeneszerző, karmester, zongoraművész, hangszerelő. A számos táncdalfesztivál karmestereként ismert művész pályája elején dolgozott a Vidám Színház zenei vezetőjeként, a Magyar Rádió Tánczenekarának hangszerelőjeként, később a tánczenei stúdió tanára lett. Temetéséről később intézkednek. (MTI)

Elhunyt Joachim Herz
Hétfőn elhunyt Joachim Herz ismert német operarendező. A nyolcvanhat éves művészt lipcsei otthonában érte a halál. Joachim Herz 1957 és 1976 között a lipcsei operaház igazgatója volt, majd a berlini Komische Oper intendánsa lett. Pályafutása során több mint hatvan operát állított színpadra százhuszonhat rendezésben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.