Röviden

MN
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugdíj-kiegészítés novemberben
A november havi ellátással egyidejűleg, egy összegben folyósítják a nyugellátások és a baleseti járadék kiegészítését – az erről szóló kormányrendelet a tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg. A rendelet szerint a kifizetés megegyezik a jogosult részére folyósítandó ellátások november havi összegének 7,2 százalékával. (MTI)

Esztergom: rossz az irány?
A Fidesz elnöksége hamarosan áttekinti az esztergomi fejleményeket, mert nem biztos, hogy jó irányba mennek a dolgok – nyilatkozta Kósa Lajos debreceni polgármester a köztelevízió reggeli műsorában. A fideszes politikus szólt az önkormányzatokról általában is: úgy vélte, az állam és a helyhatóságok között a feladatok észszerűbb megosztása nem feltétlenül jelent központosítást. Nem hiszi, hogy a rendszert
fenyegetné, ha államosítanák az oktatást, de elképzelhető, hogy a pedagógusok bérét nem az önkormányzatokon keresztül futtatják végig, hanem a kincstárból kapják. (MN)

Lomnici a sírokért
A szlovén köztársasági elnöknél járt tegnap Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke, volt legfőbb bíró. A találkozón Danilo Türk államfő kinyilvánította: támogatja Lomniciék ama törekvését, hogy az olaszországi Doberdó egykori hadszíntere legyen a Kulturális Világörökség része. Kevéssé ismert, hogy az első világháborús olasz frontszakaszon másfél millió katona (közülük 250 ezer magyar, de a szlovénok vesztesége is nagy volt) lelte halálát. A hadisírok egy része gondozatlan. (J. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.