Röviden

Munkatársunktól
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polonia
Egy 62 éves férfi életét vesztette, egy 39 éves férfi pedig súlyosan megsérült tegnap a lengyelországi Lódzban, miután ismeretlenek megtámadták a Jaroslaw Kaczynski által vezetett Jog és Igazságosság párt helyi irodáját. A támadás oka egyelőre ismeretlen.

The American Conservative
Európa saját magának köszönheti, hogy egyre nagyobb a bevándorlók aránya a kontinensen – állapítja meg az amerikai konzervatív havilap. Patrick J. Buchanan úgy véli, az 1960–70-es években az európaiak az édes életet választották ahelyett, hogy gyerekeket szültek volna. Németországban hirtelen rádöbbentek arra, hogy több millió új munkásra lenne szükség a jóléti állam és iparágazatai versenyképességének fenntartásához.

Kommepcahtb
Oroszország megkezdte katonái kivonását a 2008-ban elfoglalt grúziai Perevi faluból, s ezt Tbiliszi saját sikereként értékeli, szakértők azonban úgy ítélik meg, Moszkva valóban engedett, de nem Grúziának, hanem a küszöbönálló lisszaboni Oroszország–NATO-csúcsra való tekintettel – írta a jól értesült orosz napilap.

The Guardian
A védelmi költségvetés csökkentése érdekében csak a 2015-ös parlamenti választások után dönt a brit kormány a Trident rakétákat hordozó atomtengeralattjáró-flottájának megújításáról – írta a brit baloldali napilap. David Cameron kormányfő közölte, Nagy-Britanniának tíz évre nem lesz mozgó csapásmérő képessége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.