Röviden

MN
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínai látogatás
Feltehetőleg novemberben Kínába látogat Orbán Viktor; a miniszterelnök hivatalos meghívásnak tesz eleget – erősítette meg lapunk értesülését a kormányfő sajtóstábja. Orbán Viktor programjáról egyelőre zajlik az egyeztetés. A miniszterelnök még az idén Moszkvába is ellátogat. (K. Z.)

Soros György Orbán Viktornál járt
Egymillió dollárral kívánja támogatni a vörösiszap-katasztrófa utáni helyreállítási munkákat alapítványán keresztül Soros György. Ezt a korábbi bejelentést tegnap is megerősítette a magyar származású üzletember, aki személyesen a miniszterelnökkel egyeztette a felajánlott összeg felhasználásával kapcsolatos teendőket. A találkozó napirendjén szerepelt az unió – 2011-es elnökségünk idején esedékes – romaprogramja is, amiben Soros felajánlotta az általa vezetett Nyílt Társadalom Alapítvány segítségét. (MN)

A miniszterelnök fogadta Bölcskeit
A közös felelősségvállalás aktuális kérdéseit tekintette át Orbán Viktor kormányfő Bölcskei Gusztávval, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökével tegnap. A megbeszélésen szó volt a társadalmi szolidaritás erősítéséről, az egyházi intézmények szerepvállalásáról az oktatásban, a szociális és egészségügyi területen, a határon átívelő együttműködésben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.