Röviden

MN
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koreai kínok
Tegnap még javában dolgoztak az építőmunkások a jeongami pályán, amelyen a hét végén rendezik meg a Forma–1-es autósgyorsasági vb idei tizenhetedik futamát, az első Koreai Nagydíjat. A lelátókon 135 ezren foglalhatnak helyet, ám csütörtökig a három napra alig több mint hatvanezer belépő kelt el. A világbajnokságból három futam van hátra, a mezőny Brazíliába is elutazik, a zárás Abu-Dzabiban lesz; s a vb-címre reálisan Mark Webber (220 pont), Fernando Alonso (206) és Sebastian Vettel (206) pályázhat. (MN)

NB I-es műsor
A labdarúgó NB I 11. fordulójának műsora, péntek: Paks–Győri ETO 17.00, ZTE–Vasas 19.00; szombat: Szolnok–MTK 13.00, Kecskemét–Videoton 15.00, Haladás–Siófok 17.00, Kaposvár–Honvéd 17.00, Pápa–Újpest 17.30; vasárnap: DVSC– Ferencváros 17.30. (MTI)

Európa-kupa Kátéval
A két meghívott magyar ökölvívó közül csak az idei Eb-2. Káté Gyula (64 kg) utazott el Harkivba a ma kezdődő első Európa-kupára, mert az Eb-győztes Bacskai Balázs (69) gyomorfertőzéssel ágynak esett. Két klasszisunk októberben már indult versenyen, Káté a tamperei Tammer-torna elődöntőjében kapott ki az ír Ross Hickeytől, Bacskai pedig – egyéves veretlenségét elveszítve – Ostravában a szintén ír Willie McLaughlintól. (D. Zs.)

Futómérleg
A múlt hét végi női futással lezárult a Budapest Sportiroda idei jubileumi futóévének budapesti utcai futóverseny-sorozata. Az egyre népszerűbb három tavaszi és négy őszi eseményre összesen 52 ezer nevezés érkezett, ami négy eseménynél is új részvételi csúcsot jelentett. A budapestiek mellett mind a 19 megye és a világ több mint 50 országának amatőr futói is indultak. Az idén a leghíresebb futóvendég a szlovák külügyminiszter, Mikulás Dzurinda volt, aki New York és London után Budapest utcáin is teljesítette a maratont. (MN)

BL-izgalmak
Nehéz meccs vár a női kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar csapatra, a Győrre és a Debrecenre a hét végén. A Győr szombaton a szlovén Krim Ljubljana otthonában lép fel, a DVSC vasárnap a spanyol Itxako Navarrát fogadja. Az EHF-kupában a Békéscsabának és a Vácnak nincs miért izgulnia, gyakorlatilag mindketten a legjobb 32 között érezhetik magukat. Előbbi alakulat kilenc-, utóbbi nyolcgólos előnnyel várja az Olimpija Ljubljanával szembeni idegenbeli, illetve a lengyel Gdynia elleni hazai, holnapi visszavágót. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.