Röviden

MTI
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kartelleztek a távhőcégek?
Kartellt gyanít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Főtáv Zrt. egy 2009-ben kiírt közbeszerzésén indult két cég, a TECHEM Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a DH-SZERVIZ Debreceni Hőszolgáltató Szerviz, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. között – közölte a versenyhivatal.
A GVH október 20-án előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a két cég székhelyén, s versenyfelügyeleti eljárás elindult, ennek lefolytatására a törvény szerint hat hónap áll rendelkezésre. (MIT)

Törvényt sértett a Dimenzió
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Dimenzió Egészségpénztárnál folytatott átfogó vizsgálatban súlyos jogsértéseket tárt fel, amelyek miatt a felügyelet több millió forintos intézményi és személyi bírságot is kiszabott, emellett közgyűlés összehívására kötelezte az egészségpénztárt, és kezdeményezte a vezető tisztségviselők felmentését – közölte tegnap a PSZÁF. (MTI)

Nem változik az alapkamat
Egyetlen elemző sem számít kamatemelésre, vagyis a monetáris tanács hétfői ülésén várhatóan 5,25 százalékon hagyják az alaprátát – áll a Portfolio.hu összesítésében. A Reutersnak válaszoló elemzők a jövő év végére az 4,75 és 7 százakék közötti alapkamatra számítanak. (N. V. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.