Röviden

MTI
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állapot
Megnyitották tegnap a közönség előtt a Szent János Kórház múzeumát. Ez is olyan, mint az intézmény többi része, csak itt nem műtenek.

Életfogytiglan a szanki gyilkosnak
Legkorábban harminc év múlva szabadulhat feltételesen a 28 éves Ludvig Tamás, akit egy asszony megöléséért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt tegnap a Szegedi Ítélőtábla. A férfi tavaly nyáron baltával agyonverte 61 éves, svájci állampolgárságú áldozatát egy Szank melletti tanyán, majd a holttestet a derítőbe dobta. Ludvig eredetileg lopni indult a nőhöz, a gyilkosság után 168 ezer forintnyi értékkel távozott. (MTI)

Meghalt Szilágyi György
Hosszú betegség után, 81 éves korában tegnap elhunyt Szilágyi György költő, író, humorista. 1928. december 15-én született Budapesten, 1949-től több színháznál, majd a Magyar Rádiónál dolgozott vezető beosztásban. Az utóbbi három évtizedben írásaiból élt. 1994-ben Tisztesség Sajtódíjat, 1995-ben Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjat kapott. Temetését szűk családi körben tartják. (MTI)

Tisztelt Olvasóink!
Lapunk következő száma október 25-én, hétfőn jelenik meg. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.