Röviden

MTI
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Udvarolnak az RMDSZ-nek
Bukarest. Ismertették tegnap a bukaresti parlamentben az ellenzéki szociáldemokraták (PSD) és a liberálisok (PNL) az Emil Boc vezette kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványukat, amelyről október 27-én szavaz a törvényhozás. Crin Antonescu, a PNL elnöke közölte: ha a hatalmon lévő RMDSZ honatyái is támogatnák a kezdeményezést, az ellenzéki pártok kooptálnák az újonnan alakulandó kormánykoalícióba a Markó Béla vezette alakulatot. Az RMDSZ leszögezte: nem szavazza meg az indítványt. (R. Sz.)

Leváltották a spanyol külügyminisztert
Madrid. José Luis Rodríguez Zapatero spanyol szocialista kormányfő tegnap jelentette be hat év alatt már nyolcadik kormányátalakítását. Zapatero leváltotta külügyminiszterét, Miguel Ángel Moratinost, és Trinidad Jiménezt állította a helyébe, az egészségügyek eddigi felelősét. A takarékosság jegyében megszűnt a lakásügyi és az egyenlőségi tárca, és ezzel vége a kormányon belül a férfi és a női miniszterek egyenlőségének is. (S. T.)

Elítélték Londonban a szaúdi herceget
London. Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte tegnap a londoni központi büntetőbíróság a szaúdi királyi család egyik tagját, aki a vád szerint az év elején megölte férfi szolgáját. Szaúd Abdulaziz bin Nasszer al-Szaúd hercegnek legalább húsz évet kell rács mögött töltenie. A vád szerint a herceg februárban, londoni szállodájukban súlyosan bántalmazta, majd megfojtotta inasát, a 32 esztendős Bandar Abdulazizt. (MTI)

Börtön a cseh szélsőségeseknek
Prága. Súlyos ítéleteket szabott ki az ostravai regionális bíróság arra a négy szélsőségesre, akik tavaly Molotov-koktélokkal felgyújtották egy roma család házát az észak-morvaországi Vítkovban. Három személyt 22-22 évi szabadságvesztésre ítélt a bíróság, negyedik társukat 20 évre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.