Röviden

MTI
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szekeres nem tudta
Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter, az MSZP elnökhelyettese azt állítja: nem tudott róla, hogy az elmúlt években az In-kal Security Kft. emberei is közreműködtek az állami ünnepségek biztosításában.
A szocialista politikus tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: arról sem értesült, hogy az új kormány már nem veszi igénybe az őrző-védő cég szolgálatait október 23-án. Ismert, korábban Szekeres tárcájához tartozó több ingatlant és az MSZP székházát is évekig az In-kal védte. (Hír TV)

Kétszázmillióért hirdet az MNB
Kétszázmillió forint keretösszeggel kötne szerződést hirdetésszervezésre az egyik amerikai üzleti magazinban az év legjobb jegybankelnökének választott Simor András. A nyertesnek egyebek mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) álláshirdetéseihez, ösztöndíjaihoz kapcsolódó hirdetéseket kell gondoznia. Feladata lesz a látogatóközpont népszerűsítése, s tájékoztatnia kell a Múzeumok majálisa rendezvényről is. A kétszázmilliótól ötven százalékkal el lehet térni, felfelé. (Magyar Hírlap)

Kedden lesz döntés a különadóról
Az Alkotmánybíróság kedd délelőtti nyilvános teljes ülésen hirdeti ki határozatát a 98 százalékos különadóról. Az indítványozók kifogásolták a jogszabálynak azt a rendelkezését, amely szerint 98 százalékos különadó sújtja a közszférában a végkielégítéseket és egyes jövedelmeket. Ilyen jövedelem például a felmentési időnek munkavégzési kötelezettséggel nem járó részére kifizetett munkabér, illetmény, az előző évi szabadságmegváltás. (MTI)

Egymilliárdos hiány a bíróságokon
Az idén egymilliárd forint lesz a hiánya a bírósági szervezetnek, azonban a bíróságok megfelelő működéséhez ennél is több pénz hiányzik – jelentette ki tegnap Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Ismertetése szerint miközben a bíróságok idei költségvetése a 2004-es szinten van, addig az ügyek száma 1,2 millióról 1,6 millióra emelkedett. A főbíró közölte: tárgyalnak a kormányzattal
a jövő évi költségvetésről, és abban reménykedik, hogy nem a bírósági szervezet lesz az „igazságszolgáltatás szűk keresztmetszete”. (MTI)

Javuló ellátás
A tbc-hez hasonló módon szeretné a kormány kezelni a rákbetegségek miatti népegészségügyi katasztrófahelyzetet – mondta az egészségügyi államtitkár az Országos Onkológiai Intézet új épületének tegnapi alapkőletételén. Az intézmény várhatóan 2012-re építi meg új sebészeti tömbjét 5,4 milliárd forintos uniós támogatással. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.