Röviden

MTI
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Államháztartás: ezermilliárd hiány
Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélkül számolt – pénzforgalmi egyenlege idén augusztusban 83,9 milliárd forint hiánnyal zárt, az első nyolchavi deficit 1081,4 milliárd forint, az éves előirányzat 124,2 százaléka volt – közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az év nyolcadik hónapjában a központi költségvetés 81,2 milliárd, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai hatmilliárd forintos deficittel, míg az elkülönített állami pénzalapok 3,3 milliárdos többlettel zártak. (MTI)

Urbán Zoltán az EIB új tagja
Urbán Zoltánt, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezérigazgató-helyettesét választották az Európai Beruházási Bank (EIB) új magyar igazgatósági tagjának. Urbán Zoltán tagja a Német– Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának, valamint a Budapesti Német Gazdasági Klubnak. (MTI)

Elhúzódik a kilábalásunk
A magyar gazdaság zsugorodása az idei év első felében elérte mélypontját, ám a következő 12 hónapban stagnálás közeli állapotra, elhúzódó kilábalásra lehet számítani; a hazai vállalatok átlagosan 0,9 százalékos GDP-növekedéssel számolnak – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MFB-indikátor vállalati felmérés eredményeit ismertetve. (MTI)

Alapkamat és IMF-megállapodás
Indokolható, hogy a kormány nem akar újabb megállapodást kötni a Nemzetközi Valutaalappal – mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Le Monde című lapnak. Eközben londoni elemzők szerint hétfői ülésén az MNB nem változtat az alapkamaton, s egyesek azt sem zárják ki: a ráta 2012-ig a jelenlegi, 5,25 százalékos szinten marad. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.