Röviden

MN
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új Brueghel-mű került elő
Idősebb Pieter Brueghel flamand festő eddig ismeretlen művére bukkantak a madridi Prado múzeum szakértői. A Szent Márton-napi bor című kép feltehetőleg 1565 és 1568 között készült, jelenleg egy gyűjtő család tulajdonában van.
A spanyol állam mindent megtesz azért, hogy megvásárolja a festményt; a Prado az El País című lap értesülése szerint kész 7 millió eurót fizetni érte. Az illetékes hatóságok megtiltották, hogy a képet kivigyék az országból. (MTI)

A csökmői lett az év tájháza
A Hajdú-Bihar megyei Csökmő település tájházának ítélték oda Az év tájháza díjat. Az Országos Tájházszövetség VIII. konferenciáján Kiskőrösön egyúttal megnyitották a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett, Felemelő század programévad vándorkiállítást is, amely a XIX. századi nemzeti romantika és a polgári felemelkedés magyarországi sajátosságait mutatja be. (MN)

Mobilfilmpályázatot hirdettek Győrben
Irodalmi témájú, mobiltelefonnal forgatott filmek készítésére hirdetett pályázatot fiataloknak a győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár. A jelent-kezőknek József Attila, Nagy László, Reményik Sándor, Weöres Sándor egy szabadon választott versét vagy Örkény István egyperces novelláját kell adaptálniuk. A műveket postán vagy a könyvtár honlapjára (adaptacio.gevk.hu) feltöltve nyújthatják be október 18-ig. (MTI)

Elhunyt Farkas Antal
Életének 89. évében, tegnap elhunyt Farkas Antal Jászai Mari-díjas színész. A Vígszínház művésze csaknem hatvanéves társulati tagsága alatt mintegy kétszáz produkcióban játszott. Temetéséről később intézkednek. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.