Röviden

MN
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szimler Bálint sikere Görögországban
A görögországi Drama rövidfilmfesztiválon díjat nyert Szimler Bálint Itt vagyok című alkotása. Az elismerés automatikus nevezést jelent az Európai Filmakadémia 2010-es rövidfilmdíjára. Az Európai Filmakadémia díjait – amelyeket tizenöt fesztivál alkotásai közül csaknem kétezer zsűritag választ ki – idén december 4-én Tallinnban osztják ki. (V. K.)

A színházi céh elismerései
A Színházi Kritikusok Céhe az idén Háy János Völgyhíd című művét ítélte a legjobb új magyar drámának, a legjobb előadás pedig a Katona József Színház A kétfejű fenevadja lett. A legjobb rendezésnek Bagossy László Örkény színházbeli Kasimir és Karoline című előadását ítélték a kritikusok. A legjobb zenés előadás a HOPPart Társulat Chicagója lett, a legjobb független színházi csapat díját a Szputnyik Hajózási Társaság vehette át. A legjobb női főszereplő díját megosztva Kerekes Éva és Törőcsik Mari kapta. (MTI)

Polgár László búcsúztatása
Az operaénekes tisztelői október 4-én 13 és 15 óra között róhatják le kegyeletüket az Operaházban kialakított emlékhelyen. Polgár Lászlót szűk családi körben helyezik majd végső nyugalomra Budapesten. A dalszínház október 4-én este 19 órától emlékhangversennyel tiszteleg az elhunyt művész előtt. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.