Röviden

MTI
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újrainduló klímabarát program
Újraindult a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Klímabarát otthon energiahatékonysági alprogram, amelyre október 30-ig vagy a 400 millió forintos keret kimerüléséig lehet benyújtani a pályázatokat. A programot júliusban egyszer már lezárták a keret kimerülése miatt. Az újraindítást az tette lehetővé, hogy a már elbírált pályázatok közül 400 millió forintnyiról kiderült, hogy nem kaphat támogatást. A pályázni szándékozók az Energia Központ ZBR pályázati oldalán találják meg a részletes kiírást és a szükséges űrlapokat. (Cs. L.)

Csökken a benzin ára
Hat forinttal csökkenti a 95-ös benzin és hárommal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol holnap. A csökkentéssel a benzin átlagára 338, a gázolajé 326 forintra mérséklődik. Az autósok harmincforintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Nincs döntés a génkezelésről
A génkezelt növények engedélyezéséről tárgyaltak tegnap az Európai Unió mezőgazdasági miniszterei, de egyelőre nem jutottak egységes álláspontra. A miniszterek azt az európai bizottsági javaslatot vitatták, amely kezdeményezte, hogy az uniós tagállamok a jövőben szabadon dönthessenek arról: engedélyezik, korlátozzák vagy megtiltják a géntechnológiával módosított növények termesztését. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Brüsszelben közölte: a magyar soros elnökség feladata lesz a kompromiszszum kialakítása. (MTI)

Százötvenezer munkahely 2014-ig
Egymillió új munkahelyet kíván létrehozni a kormány a következő tíz évben, ebből 2011 és 2014 között százötvenezer valósulhat meg – jelentette ki tegnap Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. A foglalkoztatáspolitikai államtitkár megjegyezte: addig nem lehet növelni a 3,7-3,8 millió foglalkoztatott létszámát, amíg az északi, északkeleti területeken nem sikerül csökkenteni
a 20-25 százalékos munkanélküliséget. Az Új Széchenyi- tervről az államtitkár elmondta: a végső javaslat 2011. január 15-én kerül a kormány elé. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.