Röviden

MN
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egervári kerete
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor kijelölte 21 fős játékoskeretét az október 8-i, San Marino elleni hazai és az október 12-i, Finnország elleni idegenbeli Eb-selejtezőkre. Egerváritól először apott meghívót Gyepes Gábor (Cardiff), Pintér Ádám (Zaragoza) és Koltai Tamás (Győri ETO). A keret, kapusok: Király Gábor, Fülöp Márton, Bogdán Ádám; védők: Lázár Pál, Vermes Krisztián, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Gyepes Gábor, Laczkó Zsolt; középpályások: Elek Ákos, Czvitkovics Péter, Pintér Ádám, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs, Vadócz Krisztián, Koltai Tamás; csatárok: Rudolf Gergely, Priskin Tamás, Gera Zoltán, Szalai Ádám. (MN)

Elutasított FTC
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága elutasította az FTC óvását az Újpest elleni, szeptember 11-i találkozóval – amelyet a hazaiak 6-0-ra nyertek – kapcsolatban. A zöld-fehérek szerint Solymosi Péter játékvezető műhibát követett el, amikor nem fújta le a mérkőzést a második játékmegszakítást követően. Az MLSZ indoklása szerint azonban a bíró tevékenységét a hatályos szabályoknak megfelelően látta el. (MN)

Csak Arnnak sikerült
A selejtezőből főtáblára jutott Arn Gréta 6:4, 6:3-ra legyőzte a szintén a kvalifikációból érkező brit Laura Robsont a kétmillió dollár összdíjazású tokiói női tenisztorna első fordulójában, Szávay Ágnes ugyanakkor 4:3-as vezetésnél combsérülés miatt feladta az orosz Szvetlana Kuznyecova elleni mérkőzését. Arn a következő körben ma az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki ellen játszik. A legfrissebb világranglistán a múlt heti, szöuli tornán elődöntős Szávay Ágnes két helyet javítva a 36., Arn Gréta a 109., Czink Melinda a 157. (MN)

Erősebbek a nők
A súlyemelők antalyai olimpiai kvalifikációs világbajnokságán női válogatottunk a nemzetek pontversenyében a 19. helyen végzett – a feladat a 21 közé kerülés volt –, s ha a jövő évi vb-n is tartja a formáját, akkor két, jó esetben három kvótát szerezhet a londoni ötkarikás játékokra. Tartalékos férficsapatunk csupán a 37. helyen zárt, s csak egy kvótát célozhat meg. (MN)

Barcelonában úsznak
A sportágat irányító FINA uruguayi ülésén úgy döntött, hogy a 2013-as úszó-világbajnokságnak Barcelona lesz a házigazdája. A vb-nek az eredeti tervek szerint Dubaj adott volna otthont, ám a Közel-Kelet egyik leggazdagabb városa pénzügyi okokra hivatkozva lemondott a rendezésről. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.