Röviden

MN
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesben Lelovics Ottó
Két hónappal, november 26-ig hosszabbította meg a bíróság a BKV-ügyben Lelovics Ottó előzetes letartóztatását – tudtuk meg. A Hagyó Miklós volt beosztottja elleni kényszerintézkedés fenntartásának indoka, hogy akárcsak a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes esetében, fennáll a szökés, az elrejtőzés és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye. A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsítottak közül Hagyó másik volt munkatársát, Horváth Évát, aki érdemi vallomást tett, házi őrizetbe helyezték. (Sz. Zs.)

Elmaradhat a demonstráció
Közeledtek az álláspontok a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának munkavállalói és munkaadói oldala között, így ha a holnapi tárgyaláson megállapodás születik, elmarad a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szombatra hirdetett demonstrációja. Kónya Péter ugyanakkor nem ért egyet a csomagjavaslattal, ezért lemondott a testület munkavállalói oldalának és a demonstrációs bizottságnak a vezető tisztségéről. (B. Á.)

Simon Zsolt kerül a TV2 élére
Október 25-től Simon Zsolt lesz a TV2 vezérigazgatója. Simon egy médiaügynökség ügyvezető igazgatói posztjáról kerül az országos kereskedelmi csatornához. A volt vezérigazgató, Várdy Zoltán július elején jelentette be távozását. (MTI)

Koldult a település
Nem kaptak támogatást, ezért működésképtelenné vált a Békés megyei Magyardombegyház önkormányzata, emiatt az Országház előtt „koldult” tegnap Dús Ildikó polgármester és 15 helybéli. A rendőrség demonstrációnak nyilvánította a be nem jelentett eseményt, és feloszlatta a csoportot. A Belügyminisztérium sajtófőnöke közölte: sok önkormányzat van hasonlóan nehéz helyzetben, mint Magyardombegyház, ezért a kormány valamennyiük problémáját szeretné megoldani. (MN)

Alkotmányozási aggályok
A kormánypárt a saját alkotmánytervezetét akarja rákényszeríteni mindenkire, az nem integrálhatja a politikai közösséget, ezért az ellenzéknek nem kellene részt vennie az előkészítésben – olvasható az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nyílt levelében. Ebben megjegyzik, elfogadhatatlannak tartják, hogy „az alkotmányozás valamely politikai csoport vagy politikus pillanatnyi érdekének rendelődjék alá”. (MTI)

Helyreigazítás
A Magyar Nemzet szombati számának mellékletében tévesen írtuk, hogy Havas Henrik szerint valószínűleg büntetőjogi felelősség terhelné Demszky Gábort. Az újságíró valójában a következő nyilatkozatot tette lapunknak: Tarlós Istvánnal egyetértek abban, hogy valószínűtlen, hogy büntetőjogi felelősség terhelné Demszkyt, de hogy erkölcsi felelőssége van abban, ami a városházán és a fővárosi cégeknél történt, az biztos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.