Röviden

Munkatársainktól
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai polgárokat ellenőriz Washington
Ismét vita bontakozik ki az EU és az Egyesült Államok között, mert az utóbbi 14 dollár belépési illetéket kér azon uniós polgároktól, akik az Egyesült Államokba akarnak utazni. Az amerikai hatóságok ennek az összegnek a térítését csak bankkártyával teszik lehetővé. Az EU szerint az amerikaiak rejtett vízumot vezetnek be, mert a bankkártya száma alapján azonosítják a beutazni szándékozót. Az unió ellenlépéseken gondolkodik. (L. I.)

Tőkés visszautasítja a román vádakat
Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke tegnap Nagyváradon visszautasította román EP-képviselők vádját, miszerint Románia feldarabolására törekszik. Tőkés közölte, levelet írt Jerzy Buzek EP-elnöknek az ügyben. Az erdélyi politikus egyúttal ama véleményének is hangot adott, miszerint a székelyföldihez hasonlóan a tömbben élő partiumi magyarságot is megilleti a területi autonómia. (R. Sz.)

Bolgár bírálat
Az Európai Bizottság egyik szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy Cvetán Cvetanov bolgár belügyminiszter a Csassza 24 nevű bolgár lap tegnapi számában a roma közösséget „a bűnözés melegágyának” nevezte. Cvetanov azt is mondta, az elmúlt húsz évben a nem kormányzati szerveknek integrációs céllal adott összegek semmit nem segítettek, csupán egyes romák palotákat építettek belőle. (L. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.