Röviden

MTI
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Obama panasza az afgán háborúról
Washington. Az afganisztáni háborúban, amely keményebb az irakinál, az amerikai csapaterősítés még nem érte el célját – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök a Rolling Stone magazinban megjelent interjújában. A háborúról könnyek között nyilatkozott tegnap az afgán elnök, Hamid Karzai is, aki attól fél, hogy most hároméves fia is elhagyni kényszerülhet egyszer az országot. (MTI)

Lengyel beismerés

Varsó. Az elnöki gép lezuhanásához hibák sorozata vezetett,
a katasztrófáért azonban nagyobb részben a lengyel felet terheli felelősség – ismerte be az április 10-én Szmolenszknél bekövetkezett balesetet vizsgáló lengyel kormánybizottság vezetője, Edmund Klich, egyebek mellett irracionálisnak nevezve a leszállás megkísérlését. (S. G.)

Wilders mint külső támogató
Hága. Csaknem teljes megállapodásra jutottak Hollandiában a koalícióalakításról tárgyaló pártok, és várhatóan még a héten megszületik a végérvényes megegyezés egy jobboldali, kisebbségi kormány létrehozásáról. A kabinetben a júniusi választásokon győztes, jobboldali liberális Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD), valamint a jelenleg ügyvezetőként kormányzó Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) vesz majd részt, de a parlamentben támogatja őket a szélsőjobboldali Szabadságpárt (PVV) is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.