Röviden

MTI
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Coface: Sok a kockázatos cég
Tovább emelkedett a kockázatos üzleti partnernek számító magyar cégek aránya a tavalyi évhez képest a Coface felmérése szerint. A tavaly óta 50,33-ról 51,53 százalékra növekedett arány már hosszabb ideje a régiós átlag felett van, de ennek ellenére nem hazánk vezeti a rangsort; Szlovákia és Románia az elmúlt egy évben megelőzött bennünket. A visszaeső hazai fogyasztás miatt a hazai cégeknek az exportra kell összpontosítaniuk, s a régiós piacokat kell megcélozniuk. (MTI)

A V4 támogatja a földmoratóriumot
A magyar, lengyel, szlovák és cseh, vagyis a visegrádi négyek (V4) agrárkamarái támogatják a külföldiek földvásárlását tiltó magyar moratórium meghoszszabbítását, és arra kérik fel saját kormányaikat is, hogy az uniós döntésben ezt az álláspontot képviseljék. Emellett – közölte a Magyar Agrárkamara – közös uniós kockázati alap létrehozását is javasolták, amely az elemi csapások agrárgazdaságban okozott kárait hivatott közösségi szinten mérsékelni. (D. Z.)

Nem nőtt a munkanélküliség
Hazánkban továbbra is 11 százalékos a munkanélküliség, bár 467 ezerről 470 ezerre nőtt az állást keresők száma az elmúlt három hónapban – áll a KSH legfrissebb jelentésében. A legmagasabb 11,8 százalékos értéket, 498 ezer munkanélkülit január–márciusban mértek. A tavalyi nyárhoz képest 12 százalékkal nőtt az álláskeresők száma, arányuk pedig ma 1,1 százalékkal haladja meg a tavalyi időszak hasonló adatát. Szakértők szerint az év végéig a jelenlegi szinten marad az állást keresők száma. (MTI)

Postanyitás Tornanádaskán
Tegnap újra megnyílt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska postája, amelyet a mobilposta bevezetésekor zárt be a Magyar Posta. Ez már az ötödik újranyitott egység, amelyet a 2003–2004-es bezárásokat követően ad viszsza a helybélieknek a vállalat. A most megnyílt kis postán sokrétű pénzügyi termékeket nyújt a Magyar Posta. Az érintett önkormányzatokkal folytatott tárgyalások függvényében további posták újranyitása várható. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.