Röviden

MN
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pert vesztett az FB
Papp Géza, Garamszegi ügyvédje arról tájékoztatta lapunkat, jogerősen pert nyertek a Fővárosi Bírósággal szemben. Az ügyvéd kifejtette, azért perelték be az FB-t, mert a Kulcsár-per elsőfokú ítéletének írásos indokolását nem a törvényben előírt hatvan napon belül, hanem hat hónappal később postázták. A Kulcsár-pert 2008 augusztusában zárták le nem jogerősen. Papp közölte, hatszázezer forintra és kamataira vonatkozó követelésüknek az ítélőtábla helyt adott. (T. L.)

Koax Gyurcsánynak is jelentett
Bár Szilvásy György korábban már visszautasította, Demeter Ervin fideszes politikus a Magyar Hírlapnak adott interjúban megerősítette azt a szeptember 15-én már közzétett vizsgálati eredményt, hogy a volt titokminiszter által felkarolt, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatalnak dolgozó (korábbi értesüléseink szerint Koax néven ismert – a szerk.) hacker által törvénytelenül megszerzett információkat megkapta Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök is. (MN)

Kende alulmaradt
Jogerősen pert vesztett Kende Péter Németh Miklóssal, a rendszerváltás előtti utolsó miniszterelnökkel szemben a másodfokon eljáró, az elsőfokú ítéletet helybenhagyó Fővárosi Bíróság tegnapi tárgyalásán. Kende a per elindításakor arra kérte a bíróságot, hogy kötelezze Németh Miklóst: adja át neki azokat a birtokában lévő, másolatban őrzött iratokat, amelyek Magyarország rendszerváltáskori történelmével kapcsolatosak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.