Röviden

MN
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkerülhető a leminősítés
Javította a magyar kötvénypiacra vonatkozó ajánlását a Credit Suisse, s szakértője szerint hazánk elkerülheti a Standard and Poor’s által előre jelzett leminősítést. A bank szerint a magyar kormány hiteles elképzelésekkel fogja alátámasztani a jövőre tervezett háromszázalékos hiánycél elérését, s így elkerülheti a leminősítést. (MN)

Kínai nyomás a Nobel-intézetre?
Másfél héttel a Nobel-békedíj odaítélése előtt a norvégiai Nobel-intézet igazgatója, Geir Lundestad az NRK tévécsatorna egyik adásában elmondta, hogy Fu Jing (Fu Ying) kínai külügyminiszter-helyettes nemrég a norvég–kínai kapcsolatok megromlásával fenyegetőzött, amennyiben a békedíjat egy kínai ellenzékinek ítélnék oda. (MTI)

Nem indulnak repülők Madridba
Sztrájkok miatt tegnap a belgiumi járatok, ma pedig a spanyolországiak nem indultak el, illetve indulnak el Budapestről. A Brüsszelbe repülő társaságok közül a Wizzair, a Malév és a Bruxelles is törölte délutáni járatait. A Wizzair és a Malév azon járatai is kimaradtak, amelyek tegnap este érkeztek volna a belga fővárosból. Ma Spanyolországban általános sztrájk lesz, ami megbénítja a légi közlekedést az országban. A Wizzair és a Malév is törölte mai madridi járatait. Az utasok nem tehetnek mást, mint várakoznak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.