Röviden

MN
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szökik a Videoton
A labdarúgó NB I-ben, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Videoton tegnap 2-1-re nyert Zalaegerszegen – gól: Varga R. (37.), illetve Polonkai (28.), Alves (83.) –, ezzel három pontra növelte az előnyét a tabella élén. (MN)

Román felhívás közös Eb-re

A román futballszövetség (FRF) felvette a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó-szövetséggel annak érdekében, hogy a két ország közösen pályázza meg a 2020-as vagy a 2024-es Európa-bajnokság megrendezését – jelentette be tegnap Mircea Sandu, az FRF elnöke. Azt is elárulta, már beszélt a tervről Berzi Sándorral, az MLSZ elnökségi tagjával. (R. Sz.)

Először az Újpest
Az Újpest megszerezte első győzelmét a magyar–román közös jégkorongbajnokságban, a Mol-ligában. Eredmények: Dunaújváros– FTC 4-1, Újpest–Steaua Bukarest 5-1, Fehévár–Vasas 1-3, Brassó– Csíkszereda 1-4. (MTI)

A MOB segítségével utazik Kotsisné
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) segítségével Kotsis Attiláné, a magyar röplabdázás legendás alakja részt vehet azon az ünnepségen, amelyen a sportági hírességek csarnokába iktatják be. A 82 éves szakembert még májusban, a Magyar Röplabda-szövetség kezdeményezésére választották be a Volleyball Hall of Fame-be, s sokáig úgy tűnt, anyagi gondok miatt nem utazhat az egyesült államokbeli Holyoke-ban október 21–22-én sorra kerülő ünnepségre. (MTI)

Arn búcsúzott
Arn Gréta 1 óra 7 perc alatt 6:1, 6:3-ra kikapott az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniackitól a kétmillió dollár összdíjazású, tokiói női tenisztorna második fordulójában. (MTI)

Del Potro visszatért
Hosszú kényszerszünet után – legutóbb a januári Australian Openen teniszezett – visszatért a tavalyi US Open nyertese, az argentin Juan Martin del Potro, ám a korábbi formáját nem nyerte vissza, hiszen az 550 ezer dollár összdíjazású, thaiföldi kemény pályás férfi tenisztornán már az első fordulóban kikapott 7:6 (9-7), 6:4-re a belga Rochustól. Kihagyása alatt Del Potro a világranglistán a negyedikről a harmincötödik helyre esett vissza. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.