Röviden

MTI
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ártatlanok
Gyurcsány blogger hisz a gyanúsítotti kihallgatásra idézett, szintén szocialista Molnár Gyula ártatlanságában. Lehet, hogy ez súlyosbító körülmény lesz a bíróságon.

Fiatal tudósaink lisszaboni sikere
Horváth Dávid és Balassi Márton révén magyar győzelem is született a fiatal tudósok európai uniós versenyén Lisszabonban. A magyar díjazottak a tudományos oktatás megközelítéséért, a Nature On Your Screen című munkájukért részesültek elismerésben. A húszéves fiatalok az ökológiai kérdéseket járták körül. A zsűri cseh és lengyel kutatást díjazott a magyar pályamunkák mellett. A szeptember 27-én kezdődött eseményen 124 fiatal tudós 85 munkáját mutatták be. (MTI)

Ólommérgezés a Margit hídon?
Több munkás is ólommérgezést szenvedett a Margit híd ólmozott festékkel védett hídelemeinek bontása közben – értesült tegnap a TV2 Tények című műsora. A híd fejújítását végző cég cáfolta a mérgezés tényét, a hírműsor azonban úgy tudja, hogy az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség jelenleg is vizsgálatot folytat az ügyben. (MTI)

Késelés a fonyódi kollégiumban
Késsel vetett véget a vitának egy diák a fonyódi kollégiumban; a tizenéves fiú megszúrta társa kezét – adta hírül a Sonline.hu. A két diák múlt csütörtökön egy apróság miatt keveredett szóváltásba, majd összeverekedett. A késelő fiú beismerte tettét. (MTI)

Élsportoló gázolt Veszprémben
Életét vesztette egy nyolcvanéves férfi, akit tegnap a zebrán gázolt el egy motoros Veszprémben – közölte a rendőrség. Az MTI úgy tudja, hogy a járművet Pásztor István, a balatonfüredi NB I-es kézilabdacsapat kapitánya, volt válogatott kézilabdázó vezette. Király G. István, a Balatonfüredi Sportegyesület sajtófőnöke megerősítette a hírt. (MTI)

Rokkantnyugdíjas szállított drogot
Egy 45 éves kazsoki rokkantnyugdíjas asszonynál találtak kábítószergyanús növényi származékot az igali rendőrök a napokban a keresőkutya jelzése alapján, a későbbi házkutatásokkor a nő rokonainál mikrobusznyi vadkendert foglaltak le. Az asszony a nyomozóknak azt mondta, hogy 26 és 27 éves fiai kérésére szállította volna a csomagot Budapestre. (MTI)

Fővárosi Földindulás
Rendhagyó földrajzóra, kavicssimogató, pollengyurma, jégkorszaki víz, mini olajfúró torony és ősmaradványok várják egyebek mellett mindazokat, akik holnaptól ellátogatnak a Földindulás – interaktív GEOkiállításra és -vásárra a Magyar Természettudományi Múzeumba. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 11, 12, 16, 19, 27, 32, 34. Második sorsolás: 7, 10, 15, 18, 19, 31, 35. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.