Röviden

MTI
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egri szoborvita
Vita alakult ki Egerben arról, hogy a tervek szerint a Dobó térről áthelyezik a város egy másik közterületére a belváros tervezett rekonstrukciója során Kisfaludi Strobl Zsigmond Végvári vitézek című szobrát, amely 1967 óta díszíti Eger központi terét. A helyi szocialisták szerint a szoborcsoport hozzánőtt a térhez és az egriekhez. A városrehabilitáció projektgazdája szerint a jelenlegi körülmények között a Városháza nem tud kitárulkozni a Dobó térre, a szoborcsoport elnyomja a Városháza látványát, megbillenti a tér egyensúlyát. Ugyanakkor a Kisfaludy Strobl Alajos által készített Dobó István-szobor az eredeti helyén marad. (MTI)

Capa fotói Miskolcon
A Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum kettős kiállításmegnyitóra készül holnap: a Magyar Nemzeti Múzeummal közös rendezésben a Robert Capa-, valamint a Magyar Újságírók Országos Szövetségével együttműködve a XXVIII. Magyar sajtófotó- kiállítást mutatják be. A Miskolci Galéria Rákóczi házában a világhírű fotográfustól hatvan képet állítanak ki. (MTI)

Gödöllő: főúri porcelánok tárlata
A Herendi Porcelánmanufaktúra legbecsesebb, főúri darabjait vonultatja fel az a kiállítás, amely a gödöllői kastély nemrég felújított Rudolf-szárnyában tegnap nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. (MTI)

Magyar filmek Európában
Pálfi György filmrendezőnek szenteli retrospektív programját a luccai filmfesztivál: mindhárom játékfilmje – a Hukkle, a Taxidermia és a Nem vagyok a barátod – látható lesz október 4-től 10-ig a Toszkánában megrendezendő filmünnepen. A ma kezdődő londoni Raindance filmfesztiválon Dyga Zsombor Köntörfalak című játékfilmjét és Szimler Bálint Itt vagyok című rövidfilmjét vetítik. (T. G.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.