Röviden

MN
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szír beruházás Kiskunmajsán
Szíriai érdekeltségű márványmegmunkáló cég telepszik meg Kiskunmajsán – tudta meg a Baon.hu hírportál. A vállalat hatvankét dolgozót foglalkoztat majd. A társaság a nemrég átadott majsai ipari parkban telepszik majd le, ahol a következő hónapokban hárommilliárd forintos beruházással épül meg az üzem. A cég kelet-európai logisztikai központja is az alföldi városban kap majd helyet. (MN)

Olcsóbb lesz a sztrádamatrica
Holnaptól olcsóbb lesz a négynapos autópálya-matrica. A csak személyautókra érvényes D1 elnevezésű négynapos e-matrica ára 1530 forintról 1170 forintra csökken. A változás nemcsak a gépkocsivezetőket érinti, az úgynevezett motoros e-matricák ára is változik. A kétkerekű járművek tulajdonosai fél áron vásárolhatják meg a D1 kategóriás négynapos e-matricát, vagyis péntektől 585 forintot kell fizetniük ezért. (MTI)

Nem isznak tejet az iskolások
Tegnap volt az iskolatej világnapja, ez alkalomból Schmittné Makray Katalin, az iskolatej programért indított társadalmi kezdeményezés fővédnöke száz nógrádi és borsodi kisgyermekkel találkozott a Parlamentben. Mint elhangzott: az általános iskolások csaknem fele egyáltalán nem iszik tejet. Ráadásul 120 ezer gyermek alultáplált, húszezer esténként éhesen fekszik le. (Cs. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.