Röviden

MTI
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlusconi bizalmat kapott
Róma. Megnyerte a tegnapi bizalmi szavazást Silvio Berlusconi olasz kormányfő, miután megkapta a koalícióból kivált képviselők szavazatát is, és ennek nyomán megszűnt az előre hozott választások kilátása. A voksolási eredmény a Gianfranco Fini alsóházi elnöktől ideiglenesen elforduló disszidenseknek köszönhető. (MTI)

Baszkföldi letartóztatások
Madrid. Az ETA baszk szakadár terrorszervezet három feltételezett tagját tartóztatták le tegnap a spanyolországi Baszkföldön – jelentette be a belügyi tárca szóvivője. A csendőrségi művelet, amely szerda reggel kezdődött, lehetővé tette, hogy kihallgassák az ETA egyik osztagának három feltételezett tagját. A kihallgatásokat házkutatások követték. (MTI)

Új hírportál indul a színes Európáról
Budapest. Lapindító sajtótájékoztatón beszélt tegnap Barcs Endre főszerkesztő, Rugli Tamás lapigazgató és Kunfalvi Gábor ügyvezető az EuMozaik – Színes Európai Hírportál (www.eumozaik.hu) létrehozásáról. A naponta frissülő oldal célja magyar szemmel bemutatni a színes mozaikdarabokból felépülő Európát, programokat, pályázatokat ajánlva, a vizuális környezettel pedig főként a fiatalabbakat célozva meg. A hírportál elindítói hangsúlyozták, hogy egy politikailag objektív, mindössze a magyarok iránt elfogult internetes oldalról van szó. (K. E.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.