Röviden

MN
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kinevezték a párizsi nagykövetet
Trócsányi László tegnap vette át a Sándor-palotában Schmitt Pál köztársasági elnöktől a megbízólevelét, így már hivatalosan is ő lett a párizsi nagykövet. Trócsányi László korábban alkotmánybíró volt, így a közeljövőben személyét pótolni kell a testületben. (MTI)

Nyomoz a rendőrség
Papcsák Ferenc bejelentést tett ismeretlen tettes ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért, a rendőrség pedig hivatalból már meg is indította a nyomozást az ügyben – áll a miniszterelnök sajtóstábjának tegnapi közleményében. A kommüniké szerint az elmúlt napokban Zuglóban egy impresszum és kiadó feltüntetése nélküli újságot terjesztenek, amelyben Papcsák Ferenc kormánybiztost hamis vádakkal illetik, és valótlanságokat állítanak személyével kapcsolatban. (MTI)

Keresztény portál indul október 23-án
Mindennapi.hu néven új közéleti portál indul október 23-án – tudatta Balavány György főszerkesztő, a Magyar Nemzet korábbi főmunkatársa. Az új honlap a hírek, jelenségek keresztény olvasatát kívánja nyújtani a világhálón. Érdekesség, hogy a Mindannapi.hu egyik „bloggere” Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár lesz. (MN)

Szoborhelycserék lehetnek
Kultúrpolitikai fordulat várható a köztéri szobrok világában – derül ki sajtómegnyilat-kozásokból. Tarlós István főpolgármester-jelölt több helyütt kijelentette: nem rokonszenvezik a városligeti ’56-osok terén a Gyurcsány-kormány idején emelt kompozícióval. A fideszes jelölt azt is kifejtette, támogatja Lomnici Zoltán volt főbíró tavaly decemberi javaslatát, hogy legyen egy olyan emlékműve az emberi méltóságnak, amely minden diktatúra áldozatainak kegyeletét őrzi. Szakemberek úgy vélik, ennek a műnek a Parlament épülete közelében álló Károlyi Mihály-szobor helyére kellene kerülnie. (MN)

Átlátható médiatörvény lesz
A KDNP kész visszavonni a médiatörvényhez benyújtott módosító indítványait annak érdekében, hogy közösen adjanak be javaslatokat a Fidesszel – közölte Pálffy István országgyűlési képviselő, a párt frakcióvezető-helyettese tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: azért döntöttek a közös benyújtás mellett, hogy egyenes és tisztán látható legyen a törvény. Hangsúlyozta: a KDNP két lényeges tartalmi kérdéshez ragaszkodik: a közszolgálatiság tekintetében az oktatás és a magyar gazdaság, illetve a házasság, a család és a fiatalok védelméhez. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.