Röviden

MN
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intés Párizsnak
Az Európai Bizottság tegnap bejelentette, október közepén eljárást indít Franciaország ellen azért, amiért az az európai jogszabályokat nem tartja be, mert romákat küldött vissza hazájukba. A bizottság az eljárás megindításától eltekint, ha Párizs addig az üggyel kapcsolatban szilárd garanciákat nyújt. Közben az Európai Parlament néppárti frakciójának a romák társadalmi befogadásának kérdésével foglalkozó munkacsoportja megtartotta alakuló ülését Járóka Lívia fideszes EP-képviselő vezetésével. (L. I.)

Eljárás Izrael ellen
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa tegnap elfogadott határozatában támogatja a Gázai segélyflottilla ügyét vizsgáló bizottság jelentését, amely szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megindítható az eljárás Izrael ellen. Az Iszlám Konferencia Szervezete 57 országának egyetértésével Pakisztán által beterjesztett határozatot 30 igen, 1 nem (Egyesült Államok) és 15 tartózkodó szavazattal fogadták el. (MTI)

Kétezer fős leépítés a Rail Cargónál?
A Wiener Zeitung osztrák napilap szerint az ÖBB osztrák vasúttársaság komoly leépítéseket tervez magyarországi leányvállalatánál, a Rail Cargo Hungariánál. A lap értesülései szerint hamarosan legalább kétezer dolgozójától válik meg a társaság. Az osztrák cég vezetősége október 3-án, vasárnap kezdi meg a tárgyalásokat a szakszervezettel. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.