Röviden

MN
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

MLSZ-reakció
Mint arról a hazai sajtóban a Magyar Nemzet elsőként, már szerdán beszámolt, Románia jelezte, hogy a magyarokkal közösen szeretne pályázni a 2020-as vagy 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére. A magyar szövetség, az MLSZ tegnap így kommentálta a hírt: „A Magyar Labdarúgó-szövetséget a közelmúltban telefonon kereste meg a román fél, és felvetette a közös rendezés lehetőségét. Azt a választ kapta, hogy az ötlet jó, és akkor térjünk vissza rá, ha a román szövetség megszerzi hozzá a szükséges támogatásokat. Több lépés az ügyben magyar részről nem történt.” Magyarország háromszor pályázott Eb-rendezésre, de egyszer sem járt sikerrel. (MN)

Cél a címvédés
A Vasas férfi vízilabdacsapata az új idényben is bajnok akar lenni, s a honi kupagyőzelemmel együtt további alapvető cél a legjobb nyolc közé jutás az Euroligában. Erről azon a tegnapi sajtótájékoztatón esett szó, amelyen aláírták az új névadó főtámogató, a magyar piacon húsz esztendeje jelen levő biztosítási cég és a pólócsapat, a TEVA-Vasas-Uniqa közötti együttműködési megállapodást. (MTI)

Pooley és Phinney
Brit és amerikai győzelem született az egyéni időfutamban az ausztráliai országúti kerékpáros-világbajnokság első, tegnapi versenynapján. A felnőtt nők mezőnyében Emma Pooley (képünkön), a 23 éven aluli férfiakéban pedig Taylor Phinney nyert. (MTI)

Bubka tippje
Szergej Bubka szerint Jelena Iszinbajeva, a női rúdugrás kétszeres olimpiai bajnoka csúcsformában tér majd vissza a pályára. A világrekorder orosz atléta áprilisban jelentette be, hogy idén nem versenyez, mert feltöltődésre van szüksége. (MTI)

Szolnoki előny
A női kosárlabda-bajnokság tegnapi eredményei: ZTE–BSE
79-70, Sopron–BEAC 80-46, Szeged–Baja 71-65, Győr– Vasas 90-48, Szekszárd–Szolnok 91-92. A férfi Eurochallenge Kupa selejtezőjének 1. mérkőzésén: Szolnok–Keravnosz (ciprusi) 75-52. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.