Röviden

MN
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egykulcsos adó már a jövő évtől
Cáfolta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azokat a sajtóhíreket, hogy eltolódnak az Orbán-kormány által ígért adóreformok. „2011. január 1-jétől Magyarországon 16 százalékos, családi személyijövedelemadó-rendszer lesz. Ez egy fantasztikus áttörés. Közgazdászként azt kell mondanom, hogy az egymillió munkahely megteremtésének ez az egyik, ha nem a legfontosabb eszköze” – nyilatkozta a Hír TV-nek a tárcavezető. (MNO)

Óriásparádét tervez Phenjan
Észak-Korea történelmének legnagyobb szabású katonai parádéjára készül, közölték szöuli kormányzati források. Július óta mintegy tízezer katonát vezényeltek a Phenjan melletti Mirim támaszpontra, hogy gyakorolják a felvonulást. Észak-Korea keddre tervezi a harminc éve halogatott pártkongresszust is, amelynek megrendezése hetek óta késik, vélhetően a vezető súlyos betegsége miatt. (MN)

Kovács Tamás javaslatai
Törölné az alkotmányból Kovács Tamás a legfőbb ügyész parlamenti interpellálhatóságát, mert az ügyész nem tartozik politikai felelősséggel az Országgyűlésnek. A legfőbb ügyész az alkotmány-előkészítő eseti bizottsághoz juttatta el javaslatait. Kovács szorgalmazza azt is, hogy a legfőbb ügyészt ne egyszerű, hanem kétharmados többséggel válasszák meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.