Röviden

MTI
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zsidómentő lelkészre emlékeztek
Sztehlo Gábor példáját követve gondoskodnunk kell egymásról még akkor is, ha nem háborúban, hanem békeidőben élünk – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a budapesti Deák téri evangélikus templom előtt tartott ünnepségen. Sztehlo Gábor evangélikus lelkész a holokauszt idején zsidó gyermekeket mentett meg, a hét végén az ő szobrát koszorúzták meg. (MTI)

Kiszállt a Tettrekész
Felbontotta a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) a Jobbikkal kötött korábbi megállapodását – ezt Szima Judit, a szakszervezet újraválasztott főtitkára jelentette be. A döntést a szervezet kongresszusa 95 százalékos többséggel hozta. (MTI)

Hende: Újra hadat szervezünk
Ma a honvédség újjáépítése zajlik, képesnek kell lenni a haza fegyveres védelmére, mert a haza védelme nemzeti ügy – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter Pákozdon.
A politikus a pákozd–sukorói csata 162. évfordulójának alkalmából rendezett eseményen beszélt a honvédelmi nevelés újraindításának fontosságáról, kijelentette: „újra hadat szervezünk”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.