Röviden

MTI
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz évre szóló energiastratégia
Magyarország 2030-ig szóló energiastratégiája december közepéig elkészül, jelenleg négy munkacsoport dolgozik rajta – mondta Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára a hét végén egy energetikai fórumon Budapesten. Az új Széchenyi-terv lehetővé teszi, hogy a hazai vállalatok jobban bekapcsolódjanak az alternatívenergia-termelésbe – hangzott el a rendezvényen. (MTI)

A honvédséget is ellenőrzi az APEH
Átalakul az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) – jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb számában. Október elsején létrejön a Kiemelt Ügyek Igazgatósága és a Kiemelt Ügyek és Adózók Főigazgatósága, továbbá ismét lesznek megyei igazgatóságok. A jövőben az adóhivatal a honvédséggel, illetve a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatban álló adózókat is ellenőrizheti. (MTI)

Fejik az államot a német bankárok
Egyre többen vesznek fel félmillió eurónál nagyobb fizetést Németországban a közpénzzel stabilizált bankoknál. Egy tegnapi lapjelentés szerint már kétszáz olyan bankmenedzser van, akinek az éves jövedelme meghaladja ezt az összeget. A pénzügyi válságban megrendült pénzintézeteket tízmilliárdokkal segítette ki a német állami bankmentő alap, a Soffin. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.