Röviden

MN
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanka Péteré a Kogart-díj
A Kogart-díjat idén hetedik alkalommal, a Friss kiállítás finisszázsán adta át a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány az évente megrendezett tárlat ígéretes alkotójának, Tanka Péternek. Az ösztöndíj összege havi 100 ezer forint tizenkét hónapon át. Az idén először két alkotó, Basa Anikó és Kim Corbisier is különdíjban részesült. A díjazottak kiállítási lehetőséget kapnak a Kogart Galériában 2011-ben. (OS)

Független filmeseket díjaztak Szentesen
Tegnap Szentesen kiosztották az 57. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjait. A fődíjat Ágói Krisztina Ez a titok az ilyesmi című alkotása vitte haza, a legjobb kisjátékfilmnek Csuja László Foszfor című alkotását ítélte a zsűri. Dokumentumfilm kategóriában Káldy László filmje (A mindszenti kisrév gondnoka) és Százados Miklós mozgóképe (A tüke fenomén) nyert. Animáció kategóriában Németh Fanni kapott elismerést. (MN)

Mundruczó belgrádi elismerése
Különdíjjal jutalmazták a Mundruczó Kornél rendezte Frankenstein terv című színdarabot a belgrádi nemzetközi színházi fesztiválon (BITEF). A 44. BITEF fődíját a berlini Deutsches Theater társulata nyerte el a Ványa bácsival; a Csehov-darab a tavaly elhunyt Jürgen Gosch rendezésében az év előadása volt 2008-ban Németországban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.