Röviden

Munkatársainktól
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Börzsöny a kéken
Július vége óta adják egymásnak a stafétát a www.masfel.blog.hu szerkesztői, hogy Rockenbauerék nyomán végigjárják az országos kéktúrát. A túra túl van már Sümegen, s közben a korábbi szakaszteljesítők már ismételnek is. Október 9-én és 10-én a börzsönyi kirándulásra csatlakozhat bárki Nógrádtól Nagymarosig. Infó: www.hegyvolgy.hu (K. R.)

Vásár Feketetón
Október 8–10. között várja a látogatókat a közel két évszázados múltra visszatekintő feketetói vásár Erdélyben, a Csucsa melletti Körösfeketetón. A többnapos eseményre messzi földről érkeznek a gyakran népviseletbe öltözött árusok, akik eredeti kézimunkát, használati tárgyakat, régiségeket kínálnak.
A vásári hangulathoz hozzátartoznak a pálinkafőzőt kínáló gábor cigányok és a lacikonyhák. Szállást a hazai árnál jóval olcsóbban a közeli településeken, a történelmi, néprajzi emlékekben gazdag Kalotaszegen érdemes foglalni. (F. A. M.)

Által-éri vízi túra
Tizenötödször indul el szombaton az Által-ér-túra. Ilyenkor leengedik a tatai Öreg-tó vizét, s az amúgy csendes patak vadvízként hömpölyögve érkezik meg Dunaalmásnál a Dunába. A résztvevők 9.30-tól indulnak kajakkal vagy kenuval a tatai Berta-malomtól a 13 kilométeres túrára. (F. A. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.