Röviden

MTI
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lecke
Szöghy
Costa Rica-i biológusok megfigyelték, hogy az eltérő hangjelekkel kommunikáló palackorrú és guayanai delfinek találkozásukkor egy harmadik nyelvre váltanak, s megtalálják egymással a közös hangot. Talán mégsem alaptalan a feltevés, hogy értelmesebbekaz embernél.

Tévé zuhant egy baksi csecsemőre
Életét vesztette egy huszonkét hónapos csecsemő, akire ráesett egy televíziókészülék Bakson egy családi házban. Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a Csongrád megyei rendőrség. (MTI)

Szabad a zaklatással vádolt mohácsi tanár
Megszüntették a többek között szemérem elleni erőszakkal, megrontással vádolt mohácsi rajztanár házi őrizetét. Az ügyészség szerint a pedagógusnál nem áll fenn a szökés és elrejtőzés veszélye. Ügyében várhatóan a jövő év elején hirdetnek elsőfokú ítéletet. (MTI)

Kleinék feladták
Nem jutott fel a 8013 méter magas Sisapangmára Klein Dávid és Ács Zoltán. A hegymászók a rossz idő, valamint Ács Zoltán egészségügyi állapota miatt döntöttek úgy, hogy nem kísérelik meg a csúcstámadást. Szerdán a csapat már visszatért az 5011 méteren fekvő „kínai táborba”, ahonnan elindultak Nepál felé. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.