Sietősen kiírt zuglói közbeszerzés

Munkatársunktól
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három nappal az önkormányzati választások előtt bruttó harmincmillió forintos munkával bízna meg a liberális vezetésű zuglói önkormányzat egy tízmillió forintot meghaladó APEH-tartozást felhalmozott alvállalkozót. A Magyar Hírlap szerint a kerület még augusztusban írt ki meghívásos közbeszerzést az életveszélyessé vált Thököly út 35–37. szám alatti épület bontására. A Zuglói Vagyonkezelő Zrt. szeptember 16-án a Bernecker Kft.-t nyilvánította győztesnek, de hat nappal később a második helyezett Epres Trans Kft. azzal a kéréssel fordult az adóhatósághoz, hogy vizsgálják ki az alvállalkozó APEH-igazolásának eredetiségét, mivel az alvállalkozó szerepel a 180 napon túli, tízmillió forintot meghaladó tartozást felhalmozók és a végrehajtás alatt állók listáján is.
Bokor István, a kerületi vagyonkezelő vezérigazgatója úgy tájékoztatta az Epres Trans Kft.-t, a nyertes alvállalkozója szeptember 20-án benyújtotta a pályázat érvényességéhez szükséges APEH-igazolást, és nem tud arról, hogy az érvénytelen lenne. Molnár Judit, a közbeszerzésben közreműködő ügyvédi iroda vezetője – aki egyben Lakos Imre volt budapesti SZDSZ-elnök felesége – az Epres Trans Kft.-nek írott levelében arra hivatkozik, hogy a közbeszerzési bizottság azért sem adhat helyt a kérelemnek, mert „az adóhatóság megkeresése jelentősen meghosszabbítaná az eljárás lezárását”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.